4 bezwaren om mij niét in te huren

Als startende ondernemer weet je niet altijd wat er op je afkomt als je jouw business start. Je doet wat je graag wil doen en staat er niet bij stil dat er meer bij komt kijken. Je denkt dat je alles zelf moet doen, want er is geen geld om dingen uit te besteden. Bovendien denk je er niets mee te winnen. Niet wetende dat jouw eigen tijd kostbaarder is dan de tijd van de VA die je inhuurt. Soms weet je niet wat je nodig hebt. Daarom weerleggen we vandaag 4 veel voorkomende bezwaren. Misschien herken je wel iets … 😉

Bezwaar #1: ‘Ik kan het me niet veroorloven’

Uitspraken van ondernemers die niet weten wat een VA kost en al helemaal niet wat een VA kan opleveren. Gemiddeld kost ik € 40,- per uur. Maar wat is jouw uurtarief waard? Wat levert het je op als jij ruimte krijgt om aan je business te werken, stappen kunt maken en persoonlijk en/of met je business kunt groeien?

Wanneer je het boek ‘Rich Dad, Poor Dad’ van Robert T. Kiyosaki hebt gelezen weet je dat je met alles wat je te duur vind, moet gaan omdenken. De vraag die je jezelf kunt stellen is: ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mij dit wel kan veroorloven?’ Alleen al door deze vraag in je gedachten op te nemen zal je veel inzichten en antwoorden krijgen.

Bezwaar #2: ‘Ik ben daar nog niet aan toe’

Als je als zelfstandige zonder personeel start moet je alles alleen doen. Je strategie bepalen, inkoop, verkoop, e-mails beantwoorden, website bouwen en onderhouden, teksten schrijven en posts voor je social media maken. Vervolgens komen de eerste klanten, die moeten gefactureerd worden, de administratie moet gedaan worden met de belastingaangifte.

En oh… wat een gedoe allemaal, de website wil niet vlotten, mijn teksten lopen niet èn hoe moest dat ook alweer, omzetaangifte…

Jij wilde gewoon met klanten in de weer zijn en nu ben je alleen maar druk met in de business te werken i.p.v. aan je business te werken.

Weet dat ik al beschikbaar ben voor een paar uur per maand. Op deze manier kan je rustig je business èn de samenwerking stapsgewijs verder uitbouwen. Ondernemen doe je nooit alleen, laat mij je helpen.

Bezwaar #3: ‘Ik doe alles liever zelf’

Inderdaad, alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen doet wat hij leuk vindt, we veel efficiënter kunnen werken. Er ontstaat een synergie. Ontwikkeling en groei zullen vele malen sneller gaan.

Bezwaar #4: ‘Ik wil face to face contact’

Er zijn ondernemers die liever hebben dat er iemand bij hen op kantoor komt werken. Dit kan natuurlijk verschillende redenen en oorzaken hebben, maar ik werk vanuit huis. Ben altijd bereid om face to face kennis te maken en zo nu en dan offline de werkzaamheden te evalueren, maar zo af en toe op locatie komen is zeker geen probleem hoor als het binnen een straal van 30 km is.

Het op afstand werken is vele malen efficiënter, ik heb bijvoorbeeld geen reistijd en kan to the point werken. Dingen afstemmen kan steeds makkelijker telefonisch, via zoom of via skype 😉.