Samenwerken, wat is dat?

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 om 20:51

Samenwerken!

 

Wat is nou samenwerken?

Het is een breed begrip!

Heb een mooi voorbeeld wat het woord “samenwerken” goed omvat:

Cherida is in april begonnen met haar coachingspraktijk, ambitieus en enthousiast begon ze aan haar onderneming. Geweldig om te zien hoe haar bedrijfje de grond uit werd gestampt, goed te merken dat ze vol ideeën zat.

Uiteraard volgde ik haar op de voet en merkte al snel dat ze wel wat handjes kon gebruiken.

Daar waar zij goed in is stagneerde ineens, tijd om in gesprek te gaan met elkaar.

Wat bleek, Cherida haar to-do lijstje werd alsmaar langer en langer en ze zag door de bomen het bos niet meer. Ze merkte dat haar ideeën stopte omdat ze heel veel andere dingen moest regelen, op de rit moest gaan krijgen.

Samen zijn we alles in kaart gaan brengen en kon ik voor haar aan de slag.

Ik zette haar boekhouding op, zocht allerlei zaken uit, stelde algemene voorwaarden op, dacht met haar mee, herinnerde haar aan bepaalde zaken etc.

Zo konden punten op haar to-do lijstje afgevinkt worden en waar nodig kwamen er weer nieuwe punten bij die opgepakt konden worden. Met gebruik van een fijn programma waar wij beiden toegang tot hebben konden we alles noteren wat nodig was en dit alles uiteraard ook met een goede communicatie.

Er ontstond helderheid en overzicht.

Cherida kon weer gerust ademhalen en merkte al heel snel dat nieuwe ideeën ontstonden voor haar coachingspraktijk, waar zij lekker mee aan de slag kon, zodat haar onderneming kon gaan groeien.

En ik had haar back-office onder mijn hoede.

 

Dit noem ik samenwerken!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.